• home slide 1

Aanleg De Buutenplaets van start op 11 maart

Na bijna een jaar voorbereiding met vergunningstrajecten, ontwerpen maken, bedrijven en partners benaderen, vergaderen, speelobjecten verzinnen gaat 11 maart de aanleg van natuurspeeltuin Buutenplaets van start.

15 vrijwilligers met groot materiaal van diverse grond weg en waterbouw bedrijven en en AMK als Founding Partner starten om 7 uur met de werkzaamheden op de dag van NL Doet bij de Galathese Haven.

De Gemeente Goeree Overflakkee heeft de vergunning verleend en de subsidie toegekend en wethouder Arend Jan van der Vlugt zal zelf de graafmachine bedienen om 10 uur om de eerste grond te verplaatsen naar een terp.

 

Vanuit het innovatiefonds van de Rabobank is een grote bijdrage geleverd zowel aan de natuurspeeltuin als aan de renovatie van het weeghuisje, en ook het ING fonds “Help Nederland Vooruit” en het Oranjefonds NL Doet dragen bij aan de start.

Fides Woningen Esselink, Lambert Kozijnen, Tieleman Keukens en Woningbouw vereniging Ooltgensplaat dragen ook bij aan het weeghuisje dat opnieuw ontworpen is door Kees Wuijckhuijse.

Oranje BV is onze circulaire partner geworden en Taalegas, Fugro, Van der Sijde Hout, SGS Benelux, De Jarogroup, Administratiekantoor de Eilanden, Voornegas, RiniScheer, Den engelsman, Hans Verkerke, Ooms construction, Biopol Stellendam, Sato project Support, C.Ras Verhuur, R.LooyGWW, klaas Koesse Verhuur,Van Zanten Zand en Grind, Groningen sloopwerken, Jan boeter, Loonbedrijf vijfwinkel, en W.Verkamman verhuur leveren allemaal een bijdrage in mankracht, materialen of machines.

We zitten nu op de helft van de dekking van de kosten dus kunnen nog bijdrages gebruiken zowel in materialen goederen en diensten. In april worden via Crowdfunding de zo noodzakelijke speeltoestellen hopelijk gerealiseerd. Mocht u een eigen idee of ontwerp in willen brengen staan we daar zeker voor open. De kernwaarden, duurzaamheid, natuur, milieu, water, zon en wind naast plezier en educatie moeten ook terugkomen in de speeltoestellen. Bovenal willen we de jeugd van Goeree Overflakkee de kans geven op hun eigen eiland te ravotten en lekker vies te worden.